3.12.2019. 18:00
Slaviša Božičić više nije trener Čelika
Nogometni klub Čelik iz Zenice danas je dogovorio raskid saradnje s trenerom Slavišom Božičićem, koji je prije dva mjeseca preuzeo ekipu od hrvatskog stručnjaka Marka Babića.

Poraz od banjalučkog Borca na Bilinom polju rezultatom 1:2, u meču u kojem je Čelik vodio na poluvremenu s 1:0, rezultirao je prekidom saradnje s prvim trenerom.

- Da, razišli smo se. Ja moram reći da su svi bilo korektni prema meni, ali, jednostavno, rezultat nas nije poslužio i nešto se mora mijenjati. Volio bih da je bilo drugačije pa da svi zajedno nastavimo. Međutim, ekipi su jako bitna ova tri boda, u zadnjem kolu jesenjeg dijela protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, pa je potrebno uraditi neku promjenu. Ekipu će na tom gostovanju voditi moj pomoćnik Igor Jović, koji ima licencu - kaže Božičić, koji je debitovao prije dva mjeseca domaćim trijumfom protiv Širokog Brijega (2:0).

Božičić je, nakon Turčina Hasana Ozera i Hrvata Marka Babića, treći trener koji je vodio zeničku ekipu, koja je sa 16 bodova na 10. mjestu tabele BHT Premijer lige. 

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana