4.12.2019. 18:09
Protesti Hordi zla zbog smjene Husrefa Musemića: Ispred prostorija FK Sarajevo odjekuje "Uprava napolje"
Na desetine članova Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo - Horde zla okupilo se ispred prostorija kluba u Titovoj 38b. Razlog protesta je način na koji je smjenjen Husref Musemić, ali i nezadovoljstvo načinom vođenja kluba od aktuelne uprave.

Protest je najavljen uz poruku "Svi ko jedan - Sarajevo, to smo mi".

Okupljeni pjevaju navijačke pjesme i povikuju Uprava napolje. Zapaljene su i baklje. 

"On voli Sarajevo, pravi je hordaš, Husref Musemić jedan je od nas", odjekuje Titovom.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo ističu kako je za danas bio zakazan sastanak sa čelnicima kluba, ali su sat prije okupljanja dobili informaciju kako do toga neće doći.

FK Sarajevo je putem zvanične internet stranice obavjestilo navijače i javnost da danas neće biti nikakvog razgovora, ali da je spremno na razgovor za koji termin zajednički dogovore.

„S obzirom na to da je javni skup navijača zakazan srijedu, 4. decembra u 17.30 sati ispred službenih prostorija FK Sarajevo u ul. Maršala Tita 38/b, rukovodstvo kluba nije u mogućnosti izlaziti među proteste da se sretne sa navijačima.

Fudbalski klub Sarajevo je spreman i voljan održati otvoreni i susretljivi razgovor putem sastanka sa zvaničnim predstavnicima navijačkih skupina u periodu koji zajednički kompromisno dogovore“, saopćeno je iz kluba.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana