12.12.2019. 21:00
Europa liga: Eintracht šokirao svoje navijače, Arsenal se spasio u Belgiji, LASK deklasirao lisabonski Sporting
Kompletirana je grupna faza Europa lige po grupama A, B, C, D, E i F. U pitanju su utakmice koje su počele od 19:00 sati.

Piše: Haris Ahbabović

U grupi A, APOEL je pobijedio Sevillu sa 1:0, dok su Qarabag i Duderlange podijelili bodove odigravši 1:1. U šesnaestinu finala su se plasirali Sevilla i APOEL.

U grupi B, Dinamo Kyiv i Lugano su odigrali 1:1, dok je Malmo u gostima pobijedio Copenhagen sa 1:0. Dalje su prošli Malmo i Copenhagen.

Kada je u pitanju grupa C, Basel je pobijedio Trabzonspor sa 2:0, a Getafe je lako dobio Krasnodar sa 3:0. Dalje su se plasirali Basel i Getafe.

U grupi D, LASK je pobijedio Sporting sa 3:0, dok su PSV i Rosenborg odigrali 1:1. Dalje su prošli LASK i Sporting.

Što se tiče E grupe, Cluj i Rennes su pobijedili Celtic, odnosno Lazio sa po 2:0, a dalje su prošli rumunski i škotski klub.

I u grupi F, Vitoria Guimaraes je u gostima pobijedila Eintracht sa 3:2, dok su Standard Liege i Arsenal odigrali bez pobjednika (2:2). U šestaestinu finala su se plasirali Arsenal i Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana