14.12.2019. 18:15
Real Sociedad zaustavio Barcelonu
Jedno od najtežih gostovanja u kalendaru španskog prvenstva je gostovanje u San Sebastianu, a u istinitost te tvrdnje uvjerili su se i fudbaleri Barcelone, koji su danas s domaćinom remizirali 2-2.

Ova utakmica uvijek ponudi dobar fudbal i, gotovo po pravilu, dosta golova. Tako je bilo i danas.

Nisu igrači Real Sociedada bili impresionirani Barcelonom, pa su nakon jedne dobre akcije zaradili jedanaesterac, kojeg u 1-0 pretvara Mikel Oyarzabal. Minuta je bila 12.

Barcelona se u utakmicu vratila u 38. minuti. Lijepu akciju golom kruniše Antoine Griezmann.

Kada je Luis Suarez, na asistenciju Messija koji je sjajno pobjegao odbrani, pogodio za 1-2 u 49. minuti, činilo se da je priča za Real Sociedad gotova i da ćemo do kraja gledati jednostranu utakmicu i dominaciju gostiju.

Ipak, Real Sociedad je mnogo puta nadoknađivao minus i saplitao noge favoritima, da to više nikoga ne smije iznenaditi.

Igrala se 62. minuta kada je Alexander Isak pogodio za 2-2 i veliko oduševljenje navijača.

Do kraja je bilo nekoliko zaista zrelih prilika na obje strane, ali je na semaforu ostao isti rezultat. Barcelona ovaj kiks nije planirala, ni trebala, jer sada Real Madrid ima priliku uoči El Clasica pobjeći na dva boda prednosti, prenosi S1.




(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana