7.1.2020. 19:07
Daniele De Rossi završio igračku karijeru!
Bivši talijanski nogometni reprezentativac Daniele De Rossi (36) završio je igračku karijeru.

De Rossi je u ponedjeljak nakon samo pola sezone odlučio raskinuti ugovor s argentinskim velikanom Boca Juniorsima, a dan kasnije objavio je i prekid karijere.

"Moja odluka je konačna. Svi su me pokušavali uvjeriti u suprotno, međutim moram se vratiti kući," kazao je De Rossi na oproštajnoj novinarskoj konferenciju u Buenos Airesu, prenosi Hina.

Legendarni talijanski veznjak je dodao kako ne napušta nogomet zbog ozljede, već kako bi više vremena proveo uz obitelj.

"Nedostaje mi obitelj. Jednostavno osjećam potrebu vratiti se svojoj obitelji. Osobito mi nedostaje kćer," dodao je De Rossi koji je prije odlaska u Argentinu čak 18 godina nosio dres Rome.

Na oproštaju s Buenos Airesom zahvalio je navijačima Boce na podršci koju su mu pružali.

"Ovdje ostavljam dio svog srca, jer nitko ne može shvatiti što znači igrati na La Bomboneri i biti u svlačionici Boce. Ovo je jedinstveno iskustvo. Dočekali ste me kao brata i to nikada neću zaboraviti," poručio je.

Prije igranja za Bocu, De Rossi je u dresu "vučice" sakupio 616 nastupa i postigao 63 gola, dok je za reprezentaciju Italije upisao 117 nastupa i 21 gol.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2006. kada je u dresu "Azzurra" osvojio naslov svjetskog prvaka.

"Završavam karijeru, ali sigurno ću ostati u nogometu," dodao je De Rossi.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana