16.1.2020. 20:21
Valverde Barceloni oprostio 36 miliona eura
Doskorašnji trener Barcelone Ernesto Valvrede oprostio je katalonskom klubu 36 milona eura, koje je baskijski stručnjak trebalo da dobije na osnovu raskida ugovora, prenosi Mundo Deportivo.

Kako se navodi, na sastanku Valverdeovog agenta Inakija Ibaneza i Oscara Graua, na kojem su dogovarali detalje rastanka, agent otpuštenog trenera rekao je da se Valverde odriče sume na osnovu odštete za raskid ugovora.

Valverde je sa Barcelonom imao ugovor do ljeta 2021. godine i prema klauzuli u njemu, u slučaju otkaza na njegovu štetu, on je imao pravo da prima platu od kluba do kraja ugovora.

On je prije tri dana smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Barselone, a naslijedio ga je Quique Setien, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana