19.1.2020. 19:39
Liverpool juriša ka titulu: Na Anfieldu pao i United!
Stadion Liverpoola Anfield dugo čeka šampionsku proslavu, a ove godine su fudbaleri Redsa trasirali siguran put ka dugo željenom trofeju.

Danas je na Anfieldu pao i Manchester United, a Liverpool otišao na +16 u odnosu na najbližeg rivala. Uz to, tim Jurgena Kloppa ima i meč manje. 

Strijelac prvog gola u pobjedi nad ljutim i najvećim rivalom bio je Virgil van Dijk u 14. minuti, nakon kornera Alexander-Arnolda.

Za potvrdu novog trijumfa zabio je Mohamed Salah u 92. minu. Nakon kornera za United, golman Alisson je ekspresno tražio Salaha, a Egipćanin nakon trka s centra terena provukao loptu ispod De Gee. 

U 22 susreta Liverpool je samo jednom remizirao i sve ostale mečeve dobio. Tako je skupio 64 boda, dok drugoplasirani Manchester City ima 48.


(NAP/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana