20.1.2020. 22:25
Trener sam sebe prijavio zbog klađenja: Moja bolest se vratila
Škotski fudbalski trener Brian Rice prijavio je sam sebe Fudbalskom savezu zbog kršenja pravila o klađenju.

Trener Hamiltona Brian Rice se u prošlosti liječio od zavisnosti od kockanja, a danas je rekao: "Moja bolest se vratila".

Fudbalski savez Škotske optužio ga je za kršenje pravila u svakoj od posljednjih pet sezona i Rice će se pojaviti na saslušanju 30. januara.

"Izvinio sam se onima u klubu kojima sam tražio savjet. Izvinio sam se igračima, navijačima i kolegama, koje sam izneverio zbog svoje zavisnosti od kockanja", rekao je 56-godišnji Rice.

Trener Hamiltona rekao je da se prijavio kako bi "uklonio stigmu vezanu za ovu užasnu bolest, u nadi da će oni koji rade u škotskom fudbalu, a koji su u sličnim problemima, potražiti pomoć".

"Nakon što sam se obavezao na oporavak, ne mogu da vjerujem da sam opet pao u zavisnost, ali ova bolest se ne liječi konačnim tokom liječenja. Zavisnik si do kraja života, a kroz moje opredjeljenje u program oporavka u 12 koraka, uvjeren sam da mogu da pobijedim bolest, dan za danom", naveo je Rice, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana