14.2.2020. 11:41
Mbappeu godišnje 50 miliona eura samo da ne ode u Real Madrid
Nema rukovodstva i trenera u bilo kom od velikih evropskih klubova koji ne bi želio da u svojim redovima ima Kyliana Mbappea, a svakako su najviše “zagrizli” Real Madrid i Zinedine Zidane.

Ugovor sa Paris Saint Germainom (PSG) mladog Francuza veže do polovine 2022. godine, a u “kraljevskom klubu” se nadaju da ga neće produžiti i da će godinu dana prije isteka biti dostupan za 100 miliona eura.

Ipak, očigledno bogati vlasnici francuskog prvaka imaju drugačiji plan i spremni su da 21-godišnjem napadaču prije predstojećeg Evropskog prvenstva ponude novi ugovor po kojem bi zarađivao 50 miliona eura godišnje, piše španski “AS”.
 
Sličnu zaradu imaju Cristiano Ronaldo u Juventusu i Lionel Messi u Barceloni, a Mbappe svojim učinkom svakako stoji rame uz rame sa pomenutim asovima. On je u tekućoj sezoni na 28 mečeva za PSG u svim takmičenjima postigao 24 gola uz 15 asistencija, navodi “SrpskaInfo“.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana