20.2.2020. 18:07
Sjećate li se Alfa Haalanda kojeg je krvnički faulirao Roy Keane? On je otac od novog fudbalskog čuda, Erlinga Haalanda
Erling Braut Haland, mladi norveški napadač u dresu Borussije Dortmund koji je očarao Evropu, sin je Alfa Ingea Halanda.

Piše: Haris Ahbabović

Njegov otac, danas 47-godišnjak, svojevremeno je igrao za Bryne, Nottingham Forest, Leeds United, Manchester City i Rosseland.

Poznat je po žestokom sukobu sa nekadašnjim kapitenom Man. Uniteda, Royjem Keaneom, s kojim je imao nekoliko okršaja na travnjaku, ali je Haaland mnogo gore prošao.

Naime, Haaland je faulirao Keanea 1997. godine, a kada je Irac zadobio tešku povredu ligamenata, pošto se na trenutak činilo da samo simulira povredu, Haaland mu je prišao, rekao mu da ne glumi povredu i samo ga pljunuo.

Roy Keane mu to nikad nije zaboravio. Četiri godine kasnije na utakmici Man. Uniteda i Man. Cityja, Keane je namjerno džonom udario Haalanda u koljeno, teško ga faulirao i povrijedio, a odmah potom je dobio direktan crveni karton. Nedugo nakon toga, Keane je prišao Haalandu koji je ležao na zemlji i pljunuo ga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana