22.2.2020. 16:25
Radnik i Željezničar izjednačeni, oba tima odigrala skromnu utakmicu
Radnik i Željezničar remizirali su (0:0) u susretu 20. kola Premijer lige BiH.
Prvo poluvrijeme ovog duela nije ponudilo previše. Imala su oba tima svoje periode igre u kojima su bili konkretniji, ali nismo vidjeli previše uzbuđenja pred oba gola.

Ipak, Radnik je imao dvije dobre šanse, ali udarci fudbalera domaćega tima nisu bili precizni. Udarci igrača Željezničara bili su poprilično bezopasni, pa su tako fudbaleri na poluvremenu otišli u svlačionice sa rezultatom 0:0. Radnik je u finišu prvoga dijela ostao bez Bradonjića koji se povrijedio. Umjesto njega, u igru je ušao Okić.

Uvodne minute nastavka pripale su domaćem timu. U 57. minuti konačno smo vidjeli i prvi šut u okvir gola. Pokušao je za domaće Đurić, odbranio je Kjosevski.

Nekoliko minuta kasnije nova šansa za Radnik. U odličnoj poziciji bio je Plavšić, no njegov šut iz dobre pozicije je završio je pored gola.

Gosti iz Sarajeva su izgledali poprilično nemoćno u napadačkom dijelu. Radnik je u 72. minuti ponovo zaprijetio, ali iz dobre pozicije Karić ne uspijeva zabiti.

Željezničar se nakon toga aktivirao i uspjeli su realizirati par dobrih napada, ali završnica im je bila loša, pa Bilobrk nije imao problema sa obranom mreže.

Opasno je bilo pred golom domaćeg tima i u 83. minuti. Lendrić nije uspio zatresti mrežu nakon što je dobro prošao po desnoj strani protivničke odbrane.

Do kraja meča smo vidjeli još udarac Plavšića za domaće, ponovo neprecizno, i meč u Bijeljini je završen bez golova, 0:0.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana