22.2.2020. 20:33
Manchester City savladao Leicester u gostima, Aguero promašio penal
Manchester City pobijedio je domaći Leicester u derbiju 27. kola engleskog Premiershipa rezultatom 1:0.

U otvaranju meča Leicester je bio bolji i konkretniji tim, a Vardy je već u osmoj minuti propustio šansu da dovede svoj tim u vodstvo. Odmah zatim, Mahrez je bio neprecizan sa druge strane.

U 17. minuti šansu je propuzstio Gundogan. Naredna je došla u 37. minuti, kada je Ederson odbranio pokušaj Maddisona. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka.

Manchester City je u drugom poluvremenu propustio da preuzme vodstvo golom iz penala, kada je Schmeichel odbranio udarac Aguera. Pobjednik susreta odlučen je u 80. minuti golom rezerviste Gabriela Jesusa, koji je pogodio za 1:0 nakon asistencije Mahreza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana