23.2.2020. 20:24
Roma ubjedljiva protiv Lecce: Džeko postigao pogodak
Nogometaši Rome dočekali su večeras na svom terenu u 25. kolu italijanske Serije A ekipu Leccea i nakon tri uzastopna poraza upisali ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Prvi gol postigao je Cengiz Under u 13. minuti, a osam minuta prije kraja prvog poluvremena pogodio je i Henrikh Mkhitaryan. Asistent za drugi gol bio je Edin Džeko.

U drugom poluvremenu Vučica nastavlja sa ofanzivom i do novog pogotka stiže u 69. minuti. Ovog puta Džeko je bio strijelac. Gol Dijamanta na prvu je poništen zbog ofsajda, ali nakon VAR-a ustanovljeno je da je bila u pitanju linija pa je pogodak priznat.


Bio je to 12. gol za Džeku ove sezone u Seriji A i ukupno 102. za Romu u karijeri. Time se na vječnoj listi izjednačio sa Vincenzom Montellom i obojica sada drže šestu poziciju.

Četvrti pogodak za Romu postiže Kolarov u 89. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana