28.2.2020. 13:13
Parovi Europa lige: Roma protiv Seville, Istanbul protiv Copenhagena, Man. United protiv LASK-a
U Nyonu su danas izvučeni parovi osmine finala Europa Lige.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, utakmice Europa lige, izuzev revanša Eintrachta i Sazburga, završene su jučer, a najveće iznenađenje i šok svojim navijačima pripredio je Arsenal, koji je ispao od grčkog Olympiakosa, uprkos pobjedi u prvoj utakmici u Atini.

Istanbul Basaksehir, kojem je pobjedu protiv Sportinga i prolaz dalje sa dva gola donio Edin Višća, u osmini finala će igrati protiv danskog Copenhagena.

Olympiakos će ponovo u Englesku, a ovaj put će igrati protiv Wolverhamptona, dok će Glasgow Rangers imati težak posao protiv Bayer Leverkusena.

Wolfsburg će igrati protiv Shakhtara iz Donetska, dok će talijansko-španski okršaj imati Inter i Getafe.

Derbi osmine finala će igrati Sevilla i Roma, našeg Edina Džeke, dok će LASK iz Linza igrati protiv Man. Uniteda.

Posljednji par osmine finala čine Basel protiv pobjednika okršaja Eintracht/Salzburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana