23.3.2020. 11:56
"Ukoliko Francuska ne pomogne, pola klubova će proglasiti bankrot"
Predsjednik grupacije koja zastupa francuske nogometne prvoligaše Bernard Caiazzo rekao je za radio "France Bleu Loire" da ukoliko Francuska ne pomogne u jeku pandemije koronavirusa, pola klubova će za šest mjeseci proglasiti bankrot.

- Pet najmoćnijih nogometnih liga u Evropi do sada je izgubilo četiri milijarde eura. Francuska liga između 500 i 600 miliona eura. Ključ za opstanak klubova je da se prvenstva nastave, ali to se neće desiti dok se zaraza koronavirusom ne okonča. Zabrinut sam jer svima je jasno da se prvenstvo ne može nastaviti prije 15. juna - rekao je Caiazzo.

Francusko nogometno prvenstvo je prekinuto 13. marta. U vodstvu je PSG s utakmicom manje i 12 bodova više od drugoplasiranog Marseillea. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana