7.4.2020. 19:27
Prvi put od početka pandemije: Svi klubovi Bundeslige u pogonu
Od 11. marta se ne igraju utakmice u njemačkoj Bundesligi, a klubovi se uprkos porastu broja zaraženih vraćaju treninzima.

Tako se danas, po prvi put od početka agonije s pandemijom, desilo da su svi klubovi iz Bundeslige u pogonu!

Sada svi timovi, uključujući i lidere na tabeli, fudbalere Bayerna iz Minhena u trenažnom procesu, koji se odvija u malim grupama, pošto je istekla preporuka Njemačke fudbalske lige (DFL) o prekidu grupne prakse.
 
Danas se na teren vratio i Werder, čiji su igrači jutros trenirali, a tim iz Bremena je posljednji koji je čekao dozvolu za nastavak trenažnog procesa, piše “SCsport“.

Borussia Dortmund i Augsburg su u malim grupama trenirali još i prošle sedmice, pošto u njihovim regijama i nisu postojala ograničenja koja je država nametnula u većini ostalih.

Vrsta aktivnosti koja se može vršiti razlikuje se od regije do regije. Igrači nekih klubova mogu trenirati i u većim grupama, na primjer Schalke u grupama od sedam i Koln od osam igrača.

Klubovi poput Werdera su ograničeni na četiri igrača u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana