9.5.2020. 22:55
Vjerovatan prekid Premijer lige BiH, za takvu opciju navodno su Sarajevo, Borac i Zrinjski
Gotovo je izvjesno i sasvim sigurno da se BH Telecom Premijer liga neće nastaviti.

Inicijator takve odluke je banjalučki Borac i njen predsjednik Vico Zeljković, inače sestrić Milorada Dodika, piše pressing.ba.


U ovom bh.entitetu su naredili da se fudbalske utakmice ne mogu igrati prije 1.jula, iako je odobreno da se može početi trenirati 18.maja. Zašto se onda čeka na početak mečeva više od 40 dana?

Sva takmičenja u entitetu RS su prekinuta što je uvod u prekid i Premijer lige.

Borac se zadovoljava trenutnim stanjem koje mu omogućava izlazak na evropsku scenu, a s njima se slažu iz Sarajeva i iz Zrinjskog koji će također u Evropu dok podršku imaju i u Mladosti koja po trenutnom stanju ima opstanak.

Podršku imaju i u Savezu koji udovoljavaju Zeljkovićevim željama jer se radi o budućem predsjedniku Fudbalskog saveza BiH.

Za prekid sezone nisu Željezničar, Široki, Tuzla City, Čelik i Radnik dok su suzdržani Sloboda i Velež.

Klubovi su dobili upitnike da ih popune do 14.maja koja je samo puka formalnost.

Međutim, ako se ovaj ishod i desi a što je sasvim izvjesno, pressing.ba nezvnaično saznaje da su pojedini klubovi već pripremili tužbe protiv Saveza.

Postavlja se pitanje ko će onda ispasti iz Lige, ko će ući u viši rang, šta će biti sa 1.ligom FBiH kao i sa drugim ligama?

Ono što je razočaravajuće da ljudi koji vode fudbal u BiH izričito se zalažu za prekid svih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana