12.5.2020. 14:20
Engleska Premijer liga zbog krize do sada izgubila 340 miliona eura
Klubovi u engleskoj nogometnoj Premijer ligi će zbog posljedica pandemije novog koronavirusa u ovoj sezoni izgubiti između 340 i 400 miliona eura.

To je iznos koji je,  prema izvještaju britanske javne televizije BBC, nastao zbog neispunjenih ugovora vezanih za televizijska prava, prenosi STA. 
 
Gubitak za više od sto miliona  eura klubovima prijeti ako se u nastavku  sezone u Engleskoj utakmice budu igrale iza zatvorenih vrata i bez gledalaca. 

Do približnog iznosa došao je i list  The Guardian, koji je izračunao da će gubitak za klubove iznositi 390 miliona eura.

Razlog za takve gubitke su sklopljeni ugovori s nosiocima televizijskih prava, koje zbog novih okolnosti  klubovi neće moći  ispuniti, uglavnom zbog zakašnjelih rokova, jer bi se  Premijer liga u najboljem slučaju mogla nastaviti u junu. 

Gubitak bi mogao biti i veći ako se sezona ne završi. Direktor Premijer lige Richard Masters nedavno je pojasnio da bi u tom slučaju gubitak za klubove bio čak milijardu eura.

Britanska vlada je, zbog posljedica nove epidemije koronavirusa, odlučila da velika takmičenja u zemlji ne mogu početi prije 1. juna, a ekipe će moći započeti grupne treninge od 18. maja.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana