31.5.2020. 18:04
Najveći ukrajinski derbiji završio pobjedom Shakhtara nakon preokreta
Nogometaši Shakhtara ostvarili su pobjedu u velikom derbiju protiv Dynamo Kieva, a konačan rezultat je bio 3:1. Pobjeda je došla nakon preokreta, ali je bila sasvim zaslužena, jer su domaći tokom cijelog sureta bili bolji protivnik.

Dynamo Kiev je u 38. minuti došao u vodstvo, a gol je postigao Buyalskyy. Ipak samo minut nakon toga Shakhtar je izjednačio preko Marlosa, te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

U drugom dijelu viđena su dva gola i to oba u mreži Dynamo Kieva. Prvo je ponovo Marlos postigao gol i to u 67. minuti.

Konačan rezultat utakmice postavio je Antonio u 74. minuti, te je tako ovjerio veliku pobjedu svoje ekipe u derbiju.

Shakhtar je i nakon ove pobjede naravno ostao na prvom mjestu, te ima čak 16 bodova više od drugoplasirane Zoryje, dok je Dynamo Kiev na 4. mjestu sa 46 bodova.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana