1.7.2020. 17:19
Osvajač FA kupa iz 2013. godine otišao u stečaj
Koronavirus je odnio i prvi klub žrtvu u Engleskoj. Naime, danas je stigla i definitivna potvrda da je u stečaj otišao Wigan Athletic, trenutno član Championshipa.

Udruženje engleskih ligaša (EFL) saopštilo je da će Wiganu biti oduzeto 12 poena. Kazna će se primjenjivati različito, odnosno ovisi o tome kako završe aktualnu sezeonu.

Ukoliko Wigan završi u sigurnoj zoni po završetku ove sezone onda će mu biti oduzeti bodovi, a ako na terenu ispadnu u League One onda će se kazna od -12 bodova prenijeti na sljedeću takmičarsku godinu.

Wigan je pobijedio sve tri utakmice otkako se nastavio Championsip. Šest utakmica prije kraja sezone izabranici Paula Cooka se nalaze osam bodova ispred zone ispadanja, prenosi Sport klub.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana