29.9.2020. 21:20
Utakmica Ararat - Crvena zvezda prebačena na Cipar
Zbog eskalacije sukoba u regiji Nagorno-Karabahu Europska nogometna federacija (UEFA) donijela je odluku da se utakmica kvalifikacija za Europsku ligu između armenskog Ararata i beogradske Crvene zvezde odigra u ciparskoj prijestolnici Nicosiji.

Utakmica se trebala igrati u četvrtak u glavnom gradu Armenije Erevanu, ali proteklog vikenda došlo je do oružanih sukoba između armenskih i azerskih snaga u Nagorno Karabahu, regiji koja pripada Azerbajdžanu, no većinski je nastanjena etničkim Armencima.

Zbog narušene sigurnosne situacije UEFA je odlučila promijeniti mjesto odigravanja utakmice četvrtog pretkola Europske lige.


(Fena)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana