17.10.2020. 20:05
Rossoneri na krilima Zlatana nadigrali Inter u velikom gradskom derbiju
Fubaleri Milana slavili su i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica nove sezone Serije A, a u gradskom derbiju pao je veliki rival Inter rezultatom 2:1.
Rossoneri su bili nominalni gost, ali su na krilima Zlatana Ibrahimovića uspjeli doći do velikog trijumfa.

Ibrahimović je prvo pogodio nakon promašenog jedanaesterca u 12. minuti jer mu se lopta odbila pravo u noge, da bi četiri minute kasnije pogodio na asistenciju Rafaela Leaa.

U 28. minuti Romelu Lukaku se našao na pravom mjestu kako bi smanjio rezultat i to je bio skor na poluvremenu.

U nastavku Inter je krenuo svim silama naprijed, ali je u 74. minuti viđena dramatična scena.

Sudija je prvo dosudio penal za Inter, a onda je iz nekog razloga, navodnog ofsajda, odlučio promijeniti odluku. Mnogi su bili začuđeni odlukom.

Ostalo je 1:2 tako da su Rossoneri upisali veliki trijumf i ostali jedina ekipa u Seriji A na maksimalnom učinku.

Vrijedi napomenuti da je meč igrao i Rade Krunić koji je dobio posljednjih pola sata igre.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana