25.10.2020. 17:36
Hamilton nakon ispisivanja historije: Samo sam mogao da sanjam...
Današnjim trijumfom na Velikoj nagradi Portugala, vozač Mercedesa Lewis Hamilton ispisao je historiju Formule 1.

Britanac je oborio više od 14 godina dugi rekord legendarnog Michael Schumacher i postao vozač s najviše ostvarenih pobjeda (92) u Formuli 1.

Nakon utrke nije mogao sakriti oduševljenje, a zahvalnost je prije svega iskazao svom timu.

- Ljudi, ne bih to mogao bez vas. Hvala vam što uvijek vjerujete u mene, čast je raditi sa vama, sjajno ste uradili posao. Samo sam mogao da sanjam da stignem do ovog rezultata i budem ovdje s vama. Nisam imao kristalnu kuglu kada sam odlučio da dođem u Mercedes. Sve što smo radili bilo je da se trudimo da svakog dana iskoristimo sve što možemo. Svi smo veslali u istom smjeru – izjavio je Hamilton i dodao kako još uvijek nije svjestan šta mu se dešava.

 - Bit će mi potrebno nešto vremena da mi se sve slegne, ali dok sam prelazio cilj još sam bio umom u utrci. I dalje ne mogu da nađem riječi koje bi opisale moje trenutne emocije, možda ću malo kasnije moći nešto bolje da kažem – dodao je Britanac.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana