26.10.2020. 22:42
Spektakularna noć na San Siru: Džeko strijelac u remiju Milana i Rome
Milan i Roma su u odličnom derbiju petog kola Serije A podijelili bodove (3:3). "Rosoneri" su tri puta vodili, ali je "Vučica" na kraju stigla do boda.

Zlatan Ibrahimović je već u drugoj minuti doveo Milan u vodstvo. Rafael Leao je poslao sjajnu dubinsku loptu između stopera Rome, a sve je odlično pratio Ibrahimović i pogodio za 1:0.

Roma je uzvratila u 14. minuti. Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini) je ubacio iz kornera, a Edin Džeko udarcem glavom poravnao rezultat na „San Siru“.

Stativa je bila saveznik Rome u 30. minuti nakon pokušaja glavom Simona Kjera (Kjaer). Već u narednom napadu na drugoj strani snažnim udarcem Ibanjez (Ibanez) je na muke stavio golmana Milana Cipriana Tatarušanua (Tatarusanu) odličnom intervencijom iskupio za grešku kod izjednačujućeg gola.

Kako je otvorio prvo, Milan je na isti način došao do novog vodstva u drugom poluvremenu. U 47. minuti Rafael Leao je prošao po lijevoj strani, ubacio loptu u peterac, a na pravom mjestu našao se Aleksis Salemakers (Alexis Saelemaekers) i poslao loptu u mrežu za 2:1.

Novo izjednačenje došlo je u 71. minuti. Žordan Veretu (Jordan Veretout) je sa bijele tačke pogodio za 2:2.

Osam minuta kasnije sviran je penal za Milan. Ibrahimović je uzeo loptu i rutinski savladao golmana gostiju za novo vodstvo „Rosonera“.

Uzbuđenjima nije bilo kraja pa je Maraš Kumbula (Marash Kumbulla) u 84. minuti donio treće izjednačenje Romi.

Bh. reprezentativac Rade Krunić ušao je u igru u 73. minuti umjesto Salemakersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana