22.11.2020. 22:27
Liverpool deklasirao Leicester na Anfieldu
Liverpool je u derbiju 9. kola engleske Premier lige savladao Leicester rezultatom 3:0.
Iako je drastično oslabljen brojnim povredama aktuelni prvak je odigrao odličan meč i na kraju je došao do pobjede protiv tima iz samog vrha.

Krenulo je dobro po Redse. U 21. minuti Jonny Evans postiže autogol i domaći su stigli do vodstva od 1:0.

U samom finišu prvog dijela Liverpool stiže i do drugog gola. Robertson je sjajno našao Dioga Jotu, a ovaj zabija za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a pravo je čudo kako je ovaj rezultat ostao na semaforu sve do samog finiša.

Bilo je dosta neiskorištenih šansi za domaće, ali Redsi ipak dolaze do trećeg gola. Zabio je u 87. minuti Roberto Firmino za konačnih 3:0.

Liverpool se sa ova tri boda izjednačio sa Tottenhamom na vrhu tabele i imaju po 20 bodova, dok je Leicester četvrti sa 18 bodova. 
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana