26.11.2020. 14:43
Reakcije poznatih osoba na smrt Maradone: Diego ne odlazi, on je vječan
Svijet od jučer tuguje zbog odlaska jednog od najboljih fudbalera ikad, Diega Armanda Maradone.

Pele: "Kakva tužna vijest. Izgubio sam velikog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Nadam se da ćemo se jednog dana moći zajedno igrati na nebu. "

Lionel Messi:  "Vrlo tužan dan za sve Argentince i za nogomet. Ostavlja nas, ali ne odlazi, jer je Diego vječan "

Gianni Infantino, predsjednik Fife "Ono što je Diego učinio za nogomet kako bi se svi zaljubili u ovaj prekrasan sport jedinstveno je. To je, poput njega, jednostavno neizmjerno. Diego zaslužuje našu vječnu zahvalnost za to. "

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin: "Duboko sam tužan otkad sam saznao za smrt Diega Maradone, jedne od najvećih i najznamenitijih figura u svjetskom nogometu. Proslavio se sa svojim genijem i karizmom. "

Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora: "Zbogom velikanu. Bio si uznemirena duša, ali oduševio si cijeli svijet svojim jedinstvenim nogometnim vještinama. Počivaj u miru."

Sepp Blatter, bivši predsjednik Fife: "To je (...) nestanak jednog od najboljih nogometaša našeg vremena. Obilježio je svjetsko prvenstvo u Meksiku. "

Gary Lineker:  "Daleko najbolji igrač moje generacije i možda najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali izmučenog života, nadamo se da 'napokon će naći utjehu u Božjim rukama. "

Michel Platini:  "Nestaje naša prošlost (...) Jako sam tužan. Nostalgičan sam za jednim lijepim vremenom .. . Cruyff, Di Stefano, Puskas su otišli, puni sjajnih igrača koji su obilježili moju mladost. Diego je obilježio moj život. "

SSC Napoli: "Svi čekaju naše riječi. Ali kojim riječima možemo izraziti bol poput one koju osjećamo? Trenutno je vrijeme za suze, a kasnije će biti vrijeme za riječi. "

FC Barcelona  "Hvala na svemu, Diego. (...) Sućut zbog smrti Diega Armanda Maradone, igrača našeg kluba (1982-84) i ikone svjetskog nogometa. Počivaj u miru, Diego."

Cristiano Ronaldo: "Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih svih vremena. Neusporediv mađioničar. Prerano odlazi, ali ostavlja neograničeno nasljeđe i prazninu koja se nikada neće popuniti. "

Rafael Nadal: "Danas se svijet sporta općenito, a posebno nogometa osjeća praznim. Maradona, jedan od najvećih sportaša u povijesti, preminuo je".

Gheorghe Hagi, bivši rumunjski reprezentativac, nadimka "Maradona s Karpata": "Ogroman šok za nogometni svijet i za čitav planet. Beskrajna tuga ispunila mi je dušu čim sam čuo ovu strašnu vijest . Takav ogroman genij koji je prerano otišao ... počivaj u miru, Diego! "

Kylian Mbappé: "RIP Legendo. Zauvijek ćeš biti u povijesti nogometa. Hvala vam na svim užicima koje si pružio cijelom svijetu."

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola: "Čovjek od radosti i zadovoljstva, a svojim ulaganjem u svjetski nogomet učinio je svjetski nogomet boljim."

Zinédine Zidane, trener Real Madrida: "To je ogroman gubitak za svijet općenito i za svijet nogometa".

André Villas-Boas, trener Marseillea: "Volio bih da Fifa zauvijek zabrani nošenje dresa s brojem 10, za sve momčadi to bi bilo najbolje priznanje za najboljeg igrača u povijesti".

Silvio Berlusconi: "Veliki šampion u životu i izvanredan protivnik na terenu. S Maradonom odlazi jedan od simbola nogometa. Jako me boli, "prenosi hina.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana