30.11.2020. 9:00
Neznanje, nemar ili ništa od toga: Pokrenuta istraga protiv Maradoninog doktora
Lični ljekar Diega Maradone našao se pod istragom za ubistvo iz nehata četiri dana nakon što je fudbalski velikan preminuo usljed srčanog udara u svom domu, prenijela je u nedjelju argentinska novinska agencija Telam.

Policija je u nedjelju izvršila upad i pretres ordinacije i doma dr. Leopolda Luquea u potrazi za dokazima mogućeg profesionalnog nemara.

- Na temelju prikupljenih dokaza, smatralo se neophodnim zahtijevati pretres kuće i ureda dr. Leopolda Luquea. Pretres koji je u toku, ovlašten je od strane suda, saopćeno je iz ureda javnog tužioca.

Prema navodima medija, istragu su potakle izjave tri Maradonine kćerke Dalme, Gianinne i Jane o neadekvatnom liječenju njegovog srčanog oboljenja.

Dr. Luque je u izjavi novinarima nakon pretresa rekao da je istražiteljima predao sve dokaze tretmana Maradone, kao i kompjutere i mobitele.

Vidno potresen, branio je način na koji je tretirao fudbalsku zvijezdu Diega Maradonu koji je preminuo u prošlu srijedu nakon operacije mozga izvršene 3. novembra.

- Znam šta sam radio. Znam kako sam to uradio... Apsolutno sam siguran da sam uradio najbolje za Diega, najbolje što sam mogao, kazao je Luque. On je također dodao da je bio njegov glavni ljekar, ali i dio šireg medicinskog tima - drugim riječima, da nije jedini koji nosi odgovornost za njegovo liječenje.

Argentinska vlada je nakon smrti svjetske fudbalske zvijezde proglasila trodnevnu žalost, prenosi Euronews.

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana