7.3.2021. 19:32
United slavio u gradskom derbiju i zaustavio veliki niz Građana
Đavoli su dobili penal već nakon 34 sekunde igre, a realizirao ga je Fernandes, da bi poraz Cityja potvrdio Shaw.
Veliki niz Manchester Cityja od 28 utakmica bez poraza došao je kraju, i to na Etihadu u derbiju protiv Manchester Uniteda, prenio je SK.

Manchester United je u derbiju 28. kola Premier lige slavio s 2:0. Crveni vragovi tako su stigli do treće uzastopne pobjede na Etihadu, a Ole Gunnar Solskjaer je postao prvi trener United koji je dobio City u prve tri gostujuće utakmice.

Đavoli su dobili penal već nakon 34 sekunde igre, a realizirao ga je Bruno Fernandes nakon 102 sekunde igre. Nikad ranije City nije primio gol na Etihadu. Konačnih 2:0 postavio je Shaw u 50. minuti.

Imali su Građani nekoliko dobrih prilika da smanje rezultat, ali danas nije bio njihov dan. City ostaje vodeći sa 65 bodova, 11 više od prvog pratitelja Uniteda.

(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana