11.4.2021. 15:38
FSS: UEFA vodi istragu o namještenim utakmicama
UEFA je u Savez poslala obimnu dokumentaciju koja baca sumnju na dvije utakmice odigrane prošlog mjeseca.
Evropska nogometna federacija (UEFA) je dostavila Fudbalskom savezu Srbije podatke, potkrepljene ozbiljnim sumnjama, o namještanju dvije utakmice u domaćim takmičenjima, prenosi SC Sport.
 
Povodom tih navoda, oglasio se i FS Srbije.

Navodno, UEFA je u Savez poslala obimnu dokumentaciju koja baca sumnju na dvije utakmice odigrane prošlog mjeseca, a portparol FSS Milan Vuković potvrdio je da je istraga u toku.

“Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaviještena”, saopštio je Vuković.

Kako se sumnja, fudbaleri dva tima obezbijedili su prednost protivničkim kolegama i zainteresovanim kladioničarima znatne prihode. Riječ je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem mjeseca.

Ukoliko se potvde sumnje o namještanju moguće posljedice po umiješane klubove i igrače kreću se od novčanih kazni do oduzimanja bodova.


(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana