11.4.2021. 21:44
Pobjeda Borca protiv Olimpika za drugo mjesto na tabeli
Fudbaleri Borca savladali su Olimpik rezultatom 3:0 na "Gradskom stadionu u Banjoj Luci" u meču 25. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su do vodstva došli u 26. minuti kada je Goran Zakarić ubacio iz kornera, a loptu glavom u mrežu smjestio Đorđe Ćosić.

Oba tima imala su po nekoliko dobrih prilika do poluvremena, ali se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Borca.

Četiri minute u nastavku bile su dovoljne da domaći udvostruče prednost. Strijelac je bio Dejan Meleg.

Borac je nakon drugog gola prepustio inicijativu Olimpiku, međutim, gosti do kraja nisu uspjeli pronaći put do mreže Banjalučana.

Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi meča postavio je Uzelac nakon kornera.

Nakon nove pobjede Borac je drugi sa 47 bodova i za liderom Sarajevom zaostaje pet bodova. Olimpik je 11. sa 20 bodova, koliko ima i Radnik na prvom mjestu iznad zone ispadanja.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana