15.4.2021. 14:02
Slišković u Željezničaru: Dojmovi fenomenalni
- Cijeli ambijent je onakav kakav treba da bude. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na Grbavici”, rekao je Slišković.
Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković danas je stigao na Grbavicu gdje i zvanično predstavljen kao novi trener Željezničara.

“Tek sam stigao u Sarajevo. Kako se to kaže kod nas, u svoj novi dom u narednih mjesec i po – dva dana. Dojmovi su, kao i uvijek kada se nađete na stadionu Grbavica, fenomenalni. Jedan od najljepših, ako ne i najljepši stadion u Bosni i Hercegovini. Infrastruktura je na veoma visokom nivou. Cijeli ambijent je onakav kakav treba da bude. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje na Grbavici”, prenio je N1 izjavu Sliškovića.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a između ostalih kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

Ekipa Željezničara se nakon 25 kola nalazi na 7. poziciji tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 39 osvojenih bodova i pred novim trenerom je težak zadatak da izbori evropska takmičenja naredne sezone.

(Mirza Kadić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana