16.4.2021. 12:58
Favoriti opravdali svoj status: četvrfinale Lige šampiona i Lige Evrope završeno bez nekih velikih iznenađenja
U sedmici za nama, ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u sjajnom performansu njihovih omiljenih klubova. Ko i kako se pokazao, ko je prošao dalje, a za koga je takmičenje završeno, saznajte u nastavku teksta.

U srijedu večer, na programu Lige prvakla, pored malih ekrana mogli smo da uživamo u susretima Borussie iz Dortmunda i Manchester City-ja, Liverpool-a i Real Madrida, ekipe Chelsea i Porta, kao i u okršaju PSG-a i Bayerna. 

Sjajna igra ,,Milionera'' iz Dortmunda, ali bez konačnog trijumfa

Očekivano, ekipa Manchester City-a ostvarila je prednost u oba susreta i nastavila svoje takmičenje u okviru Lige prvaka. Oni će u polufinu takmičenja odmjeriti snage sa ekipom Paris Saint Germaina, koja je na rasporedu 28.04. od 21h. 
Nakon što su poslednje tri sezone, Guardiolini ,,građani'' takmičenje završavali u četvrtfinalu, pokazali su, dobrom kondicijom i spremnošću, da zaslužuju da se nađu među najboljim ekipama u Evropi.
Nakon 75. minute susreta, City je mogao da se opusti jer je bilo jasno da će trijumfovati odlaskom u polufinale. 

Chelsea će se boriti za trijumf Lige šampiona nakon 6 godina

U susretu FC Chelsea i FC Porta, na londonskoj travi i kao gostujući tim, u četvrtoj minuti nadoknade, ekipa Porta je uz sjajan pogodak Mehdia Taremija uspjela da smanji rezultat u konačnom zbiru (s obzirom na pobjedu Plavih od 0:2). Kako svjedoči i rezultat, vidjeli smo skroman fudbal sa svega nekoliko udaraca u okvir gola, koji je kod fudbalera Porta rezultirao pogodkom. 
Za Chelsea će ovo biti prvo polufinale nakon 2014.godine, kada su pretrpjeli poraz od Atletica iz Madria izgubili kartu za finale. Ovog puta, Chelsea će odmjeriti snage sa madridskim Realom, kada se nadamo dobrom fudbalu i sjajnim golovima obje strane. Polufinalni meč između Real Madria i Chelsea iz Londona odigraće se u utorak, 27.04. sa početkom u 21h. 

Liverpool zaslužuje više

Oslonjajući se na rezultat iz prvog susreta, ekipa Real Madrida odbranila je status favorita i na Liverpulskom Entifldu remizirala je sa Klopovim fudbalerima i tako ukupnim zbirom od 3:0 iz prvog susreta, kupila sebi karte za polufinale. 
„Ne mislim da je ovo loš trenutak za nas. Igrali smo dobro. Moramo da nastavimo tako, moramo da se borimo, želimo da igramo Ligu šampiona i naredne godine. Volimo ovo takmičenje, važno je da u njemu učestvujemo i iz drugih razloga. Sada moramo da se koncentrišemo na Premijer ligu“, rekao je menadžer Liverpool-a Jirgen Klop na press konferenciji za medije nakon završenog meča. 


Boje Velike Britanije braniće se i u polufinalu Lige Evrope

Sinoć je završeno četvrtfinale Lige Evrope koje nije donjelo neka velika iznenađenja; favoriti su kao i u Ligi prvaka opravdali svoj status.

Fudbaleri zagrebačkog Dinama i pored sjajnog otpora koji su pružili, nisu uspjeli da sebi obezbjede kartu za polufinale. Njih je savladala ekipa Žutih, uz golove Paco Alcacere, Gerarda Morene i Mislava Ošića. Villareal će u nastavku takmičenja dočekati Arsenal, a meč možete pratiti 29.aprila. 

Vrlo očekivano, Manchester United je trijumfovao na svom terenu protiv ekipe Granade. Crveni đavoli će u polufinu snage ukrstiti sa ekipom Rome, koja je uz velike napore uspjela da savlada ekipu Ajaxa. 

 

Piše: Semra Šantić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana