21.6.2021. 17:09
Britanski mediji: Finale Eura na Wembleyu pred 60.000 navijača
Također, britanski list navodi da bi mogao da bude dozvoljen dolazak oko 2.500 pripadnika medija iz čitavog svijeta, a oni neće morati da budu podvrgnuti standardnim mjerama karantina po dolasku u ovu ostrvrsku državu.

Sa druge strane, Vlada Velike Britanije bi mogla da uskrati prisustvo navijačima iz inostranstva, čime bi dodatno i osigurala „domaćinsko“ navijanje u slučaju da Engleska bude nastupala u borbi za trofej na “Wembleyu“ 11. jula.

Premijer Boris Johnson ranije je najavljivao određeno “razumno prilagođavanje“ mjera, ali je upozorio da će javno zdravlje uvijek biti isključivi prioritet njegove vlade.

Neki engleski mediji navode da je mijenjanje odluke vlade reakcija na šuškanja da će UEFA promijeniti lokaciju odigravanja finalnog susreta kako bi finale bilo što atraktivnije za gledaoce – u sličnom maniru je borba za trofej Lige šampiona u maju pomjerena iz Istanbula u Porto. Kao potencijalno mjesto održavanja finala figurira i Budimpešta, grad u kojem su na „Puškaš areni“ pred punim kapacitetom i u odličnoj atmosferi nastupali fudbaleri Mađarske reprezentacije, prenosi Sport klub.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana