21.6.2021. 21:57
Zašto se predsjednik Sarajeva danas sastao sa velikim Karelom Poborskim?
Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum sastao se danas sa direktorom odjeljenja Elitne omladine Fudbalske saveza Republike Češke (FAČR) Karelom Poborskym u sjedištu FAČR-a u Pragu. Tema sastanka je bila razvoj fudbalskih akademija i elitnih fudbalera na području Češke i BiH.

- Predsjednik Kasum je upoznao Poborskog sa trenutnim stanjem i planovima razvoja Akademije FK Sarajevo, te je prezentova ideju da se Akademija FK Sarajevo uveže i uspostavi saradnju sa fudbalskim akademijama u Republici Češkoj, ističu iz sarajevske Titove 38b.

Poborski je prihvatio predloženu ideju i obećao je da će pomoći u uspostavljanju saradnje. Istovremeno je naglasio da je razvoj mladih fudbalera neophodan za uspjeh svakog fudbalskog kluba i nacionalnih reprezentacija. Češki klubovi su u prošlosti odstupili od ovog puta što se pokazalo kao značajna greška. Fokus na češke mlade fudbalere je vraćen tek u nekoliko prethodnih godina, što već sada stvara pozitivne rezultate u klupskom i reprezentativnom fudbalu.

Karel Poborski je, podsjetimo, bivši češki reprezentativac, srebreni sa Evropskog prvenstva 1996. godine i bronzani 2004. godine. Bivši je igrač Man. Uniteda, Benfice, Lazija, Slavije i Sparte iz Praga. Veliku slavu stakao je fenomenalnim golom u četvrtfinalu evropskog prvenstva 1996. godine protiv Portugala.

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana