21.6.2021. 22:47
Danska ponizila Rusiju i sada ide na megdan Velsu u osmini finala, Belgija ostvarila sve tri pobjede u grupi
Belgija i Danska su se plasirale u osminu finala Eura.

Piše: H. Ahbabović

Naime, Danska je večeras u Kopenhagenu, na Parkenu, deklasirala Rusiju sa 4.1, te ih tako poslala doma.

Damsgaard, Poulsen, Christensen i Maehle su pogađali za evropske šampione iz 1992. godine, dok je Dzyuba postigao jedini gol za Rusiju.

Belgija je sa 2:0 pobijedila Finsku. Hradecky (autogol) i Lukaku su bili strijelci za Crvene đavole.

Belgija je završila na prvoj poziciji u ovoj grupi sa maksimalnih devet poena. Danci, Finci i Rusi su osvojili po tri poena, ali je na kraju Danska završila kao druga, Finska kao treća, a Rusija kao posljednja.

Danska će u osmini finala igrati protiv Velsa, dok Belgija još čeka svog potencijalnog protivnika. Finci će još čekati da vide da li će se dalje kvalifikovati kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana