11.9.2021. 21:49
Tuzla City pobijedio Radnik u Bijeljini i zacementirao se na prvoj poziciji
Tuzla City je s igračem manje u Bijeljini večeras uspio da savlada ekipu Radnika sa 1:3 u okviru 8. kola, a ključni faktor u ovom trijumfu bila je katastrofalna partija golmana domaćih Azura Aljkanovića, prenosi Avaz Sport.

Mladi čuvar mreže Radnika ranije je imao jako dobrih partija na golu Radnika, ali večeras nije bila njegova noć i direktni je krivac za sva tri pogotka Tuzla Cityja. Dobro je sve počelo za Bijeljince, pošto su u 19. minuti došli do vodstva, a na asistenciju Đorđa Pantelića pogodio je Faruk Gogić.

Gosti iz Tuzle su ekspresno izjednačili, a Elvis Mehanović je u 22. minuti nakon loše reakcije golmana Aljkanovića pogodio za 1:1. Upravo je strijelac izjednačujućeg gola za Tuzla City dobio isključenje, pošto je u 34. minuti dobio drugi žuti karton.

Drugo poluvrijeme počelo je velikim i silovitim pritiskom Radnika, koji je prijetio preko Pantelića i Bojana Markovića, ali Nevres Fejzić je uspio zaustaviti njihove pokušaje. U 61. minuti je još jednu veliku šansu je imao Pantelić, ali je s pet metara poslao loptu preko gola. I onda je stigla kazna, Tuzla City je iz prvog napada u drugom poluvremenu došla do gola i preokreta s igračem manje. Petar Mišić je šutirao iskosa, a lopta je prošla kroz ruke Aljkanoviću, piše Avaz Sport.

Mladi golman nije imao svoju noć, a pogriješio je i kod trećeg gola kada je promašio loptu nakon centaršuta. Iskoristio je to Mirzad Mehanović koji je rutinski zakucao za 3:1. 

(H. Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana