16.9.2021. 21:45
FK Sarajevo ostalo bez predsjednika: Kasum podnio ostavku i najavio novu eru
Damir Kasum potvrdio je na društvenim mrežama da odlazi sa mjesta predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo. Kasum odlazi nakon 15 mjeseci sa mjesta predsjednika bordo kluba, a potvrdio je da je imao ponudu novih investitora Vincenta Tana i Ismira Mirvića da ostane na toj funckiji.

- Dolaskom Ismira Mirvića i povratkom Vinsenta Tana, počinje nova era kluba. Uvjeren sam da će to biti bolja era u kojoj će klub postići ono što smatram da je neophodno, a to je finansijska samoodrživost - napisao je Kasum, te dodaje:

- Investitori trebaju biti investitori, a ne donatori. Smatram da investitori trebaju ulagati u infrastrukturu kluba kao što je u prvom redu trening centar, ne u plate uposlenika i igrača jer to nisu ulaganja.

Kasum se zahvalio Tanu i Mirviću na ponudi da ostane na mjestu predsjednika, ali ističe da je nakon dugog razmišljanja došao do zaključka da su u novoj eri potreba nova lica, tako da je zbog toga odlučio podnijeti ostavku.

Saopćenje Kasuma

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana