19.5.2023. 12:10
Sarajevo zatražilo nadoknadu za štetu na stadionu nakon derbija
Prošlo kolo donijelo nam je veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara.

Nakon skoro godinu dana on je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase, a fudbaleri su igrali pred velikim brojem navijača na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini.

Ipak, tokom susreta došlo je do oštećenja na Južnoj tribini stadiona Koševo. Tačnije, pristalice Željezničara polomili su određeni broj stolica, a danas su se tim povodom obratili iz Bordo tima. FK Sarajevo je potvrdio kako su podnijeli zahtjev za nadoknadom nastale štete.

“FK Sarajevo je poslao zvanični zahtjev za nadoknadu štete nastalu na južnoj tribini Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatovic Hase” za vrijeme i nakon utakmice 31. kola Premijer lige BiH protiv FK Željezničar.”, poručili su iz FK Sarajevo. 



(A.R.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana