21.5.2023. 19:48
Haos na Grbavici: Gosti nakon meča krenuli na sudiju Topuzovića
Ekipa Željezničara ostvarila je pobjedu na domaćem terenu protiv Posušja sa 3:0 u okviru pretposljednjeg kola u Premijer ligi BiH.

Držali su se gosti u igri sve do 84. minute kada Hodžić postiže gol za vodstvo Željezničara, a bura protesta gostiju bila je zbog ovog gola.

Hodžić je loptu smirio rukom, protestovali su gosti, ali sudija Topuzović to nije vidio i priznao je gol domaćih, piše Sportsport.ba.

Nakon utakmice nastao je pravi haos, jer čim je Topuzović svirao kraj igrači i stručni štab Posušja krenuli su na njega.

Jasno je da su to gosti uradili jer su bili ljuti zbog greške sudije koja je pokrenula njihov pad u igri i odredila tok utakmice.

Koliko je nezadovoljan Branko Karačić bio nakon utakmice u Sarajevu najbolje se vidjelo prilikom davanja izjava poslije utakmice.

Prvo je odbijao da govori, tvrdio da ništa ne čuje, a onda je samo kratko poručio:

"Sve ste vidjeli, hvala i doviđenja!"

Karačiću i gostima zasmetalo je suđenje, bilo je nekih diskutabilnih situacija u finišu, naročito kod gola Hodžića za 1:0 jer su gosti bili uvjereni da je rukom primio loptu, a bili su nezadovoljni i penalom u korist domaćih nakon toga te isključenjem Pavlovića.

Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo. Željezničar gostuje u Tuzli kod Slobode dok Posušje na svom terenu dočekuje Velež.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana