22.5.2023. 15:27
Marciniak će suditi finale Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja
Szymon Marciniak, sudija iz Poljske, dijelit će pravdu u finalu Lige prvaka koje u subotu 10. juna u Istanbulu igraju Inter i Manchester City, odlučila je UEFA.

Poljak je međunarodni arbitar od 2011. godine i ovo će mu biti prvo finale Lige prvaka, nakon što je 2018. obavljao ulogu četvrtog sudije. U Ligi prvaka ove sezone sudio je osam mečeva, a u decembru prošle godine Marciniak je sudio veliko finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i Argentine.

Finale Evropske lige (Sevilla - Roma, 31. maj) pripalo je Englezu Anthonyju Tayloru, a finalni okršaj u Konferencijskoj ligi (Fiorentina - West Ham, 7. juni) sudit će Carlos del Cerro Grande, arbitar iz Španije.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana