23.5.2023. 13:56
Odobreno: Stari most može zasvijetliti u bojama Zrinjskog
Gradsko vijeće Grada Mostara odobrilo je zahtjev Hrvatske Republikanske Stranke da Stari Most bude osvijetljen bojama HŠK Zrinjskog.

Prema informacijama koje je objavio bljesak.info, most će biti osvijetljen od 20:00h do 01:00.

“HRS preuzima po Odluci sve troškove oko osvjetljivanja Starog mosta i Kosače jer smo zatražili i njihovo osvjetljivanje, zamolili bi Agenciju Stari grad da nam ispostave račun što prije, da to platimo po Odluci”, rekao je za Bljesak.info Silvio Bubalo, vijećnik HRS-a u gradskom vijeću Grada Mostara.

Također, kako je rečeno uz Grada Mostara, Aluminij Industries je zatražio se u bojama nogometnog prvaka osvijetli i HD herceg Stjepan Kosača, što je također odobreno.

U razdoblju od 18 do 20 sati navijačima će biti omogućeno slikanje s peharima naslova prvaka BiH i osvajača Kupa BiH, a isti će se nalaziti u posebnoj zoni ispred fontane. Inače, mostarski Zrinjski potvrdio je kako je najbolji nogometni kolektiv u Bosni i Hercegovini.

HŠK Zrinjski u nedjelju je osigurao naslov prvaka BiH četiri kola prije kraja, time obranivši naslov iz prošle godine i osvojivši osmi naslov ukupno.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana