23.5.2023. 22:50
Ronaldo pogodio za veliki preokret: Al-Nassr ostaje u borbi za titulu
Fudbaleri Al-Nassra su nakon velikog preokreta slavili na domaćem terenu protiv Al Šababa. Rezultat na kraju utakmice je glasio 3:2.


Poveli su gosti u 24. minuti nakon što je realizovao penal Kristijan Guanka (Cristian Guanca). Šesnaest minuta kasnije isti fudbaler je isti fudbaler poduplao vodstvo svoje ekipe i činilo se da se Al-Nassr može pozdraviti sa titulom prvaka Saudijske Arabije. 

Ipak, četiri minute kasnije Anderson Taliska (Talisca) je pogodio i smanjio zaostatak Al-Nassra. 

U drugom poluvremenu im nije trebalo dugo za potpuni preokret. Prvo je poslije šest minuta igre u drugom dijelu Abdulrahman Garib (Ghareeb) poravnao rezultat, a onda je na scenu stupio Kristijano Ronaldo (Cristiano). 

 Portugalac je poslije odlične akcije raketom zakucao loptu u mrežu protivnika za potpuni preokret. 

Čini se da svi medijski naslovi o odlasku iz Saudijske Arabije nisu previše zabrinuli legendarnog Ronalda.

Na njihovu nesreću, glavni rival i trenutni lider prvenstva Al-Itihad je slavio na svojoj utakmici i zadržao prednost od tri boda. Do kraja sezone u Saudijskoj Arabiji je ostalo dva kola, navodi Avaz. 



(A.R.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana