4.5.2024. 22:38
Pjanić o teškoj odluci: Neću da me pamte po lošem, Barbarezu je žao što ranije nije imao mogućnost raditi sa mnom
Mali princ, kako je davno dobio nadimak Miralem Pjanić (34), odlučio je da je vrijeme da prestane igrati za nogometnu reprezentaciju BiH te je objavio kraj reprezentativne karijere.
Odigrao je 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.

Večeras je bio gost Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića na Face TV, gdje je detaljnije govorio o svojoj odluci. Poručio je da je došlo vrijeme za mlađe igrače kojima reprezentacija treba da osigura kontinuitet. 

- Došao je novi selektor i odluka da ostavim svoje mjesto je bila za dobrobit reprezentacije, treba da drugi imaju neku veću ulogu. Bio sam tu dosta godina, dosta toga prošao, ali jednostavno - došlo je pravo vrijeme da idem. Bilo bi previše da ostanem još. Ne bih želio da ostanem ljudima u lošem sjećanju i da me neko pamti po lošem. Sigurno jedna od mojih najtežih odluka, ali nekada i takve trebamo napraviti. Pričao sam i s porodicom i tako - izjavio je Pjanić.

Osvrnuo se na novog selektora Zmajeva Sergeja Barbareza za kojeg je rekao da mu je bio idol. Otkrio je i da je razgovarao s njim te šta mu je Barbarez poručio.

- Volim ga i drago mi je, presretan sam što je preuzeo reprezentaciju. Imat će dugoročni ugovor i vremena da to postavi kako on vidi. Donijet će novu energiju, pozitivnu priču i navijači će biti uz njega. U zadnje vrijeme to nije bilo baš kako treba. Pričao sam sa Sergejem i saopštio moju odluku. Žao mu je što ranije nije imao mogućnost raditi sa mnom - rekao je Pjanić.

Objasnio je i da mu je odlazak na Euro ostao neostvarena želja.

- Želio sam ići na Euro, da tako završim, ali nismo uspjeli i dosta me to pogodilo. Volim ovu reprezentaciju i tako sam se ponašao. Ja sam igrač, a ne dirigent ili nešto tako. Igrao sam za svoju državu i narod - kaže Pjanić.

Na pitanje o odnosu s medijima i navodno lošem tretmanu za koji pojedinci smatraju da je imao, rekao je da ima pravo da daje izjave nakon utakmice ili ne daje.

Pjanić je trenutno član ekipe Sharjaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ugovor mu ističe na kraju sezone.

- Odlučit ću s porodicom na kraju sezone - rekao je Pjanić.



(Ajdin B.)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana