5.5.2024. 15:31
Marca Modrića proglasila "kraljem Reala", Hrvat u dresu Madriđana osvojio čak 25. trofej
Fudbaleri Barcelone su izgubili u 34. kolu od Girone rezultatom 4:2, pa su je tako Real Madrid osvojio svoju 36. titulu prvaka Španije.

Girona je preskočila Barcu, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić legendarnog Mađara, Ferenca Puškaša, na listi najstarijih igrača Reala u historiji. 

Puškaš je držao rekord s 38 godina i 233 dana, dok je Modriću to pošlo za rukom s 38 godina i 238 dana. 

Uz to, izjednačio se sa Marcelom, Benzemom i Nachom po broju osvojenih trofeja u dresu Kraljeva. Do sada su spomenuti igrači osvojili po 25 trofeja u Realu, a za real još nastupaju samo Modrić i Nacho, koji na kraju sezone odlazi u MLS.

Tribine Santiago Bernaebeua su ga pozdravile gromoglasnim pljeskom, ali niko mu se nije naklonio kao španska "Marca". Tim povodom "Marca" je preimenovala Luku Modrića i počastila ga sjajnom montažom.

Nazvali su ga "LuKing" (king = kralj), a njegov portret su okružili sa svih 25 trofeja koje je osvojio. Ova montaža je ubrzo postala viralna i mnogi su je podijelili na društvenim mrežama. 

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana