22.11.2021. 12:40
Kultni program za dobru zabavu: Vraća se Winamp
Winamp, kultni MP3 player iz devedesetih vraća se na naš desktop. Posljednja verzija Winampa objavljana je 2013., a nova verzija dolazi u velikom stilu.
Vijesti o novoj verziji kultnog Winampa objavljane su još 2018., ali se izlazak nove verzije stalno odgađao. Ljubitelji ovog programa bili su razočarani kada je 2019. saopćeno da nova verzija stiže, ali bez preciznog datuma kada. Ipak, nešto se u ovoj priči pokrenulo i nova verzija već se testira. 

WinAmp  se pojavio u aprilu 1997. i vrlo brzo se pokazao kao najpopularniji MP3-Player  za PC  računare. Moćna kompanija AOL kupila je WinAmp 1999. ali je ovaj komad računarskog softwarea bila u sjeni drugih mobilnih playera kao što su  iPod, te pametnih telefona koja su postali centar zabave. 

Ipak, i danas, skoro dvije i po decenije nakon lansiranja WinAmp ima kultni status, a mnoge koji su odrastali devedesetih podsjeća na prva iskustva sa muzikom u digitalnom formatu. 

(Kenan Bešlija)
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

TECHNOMANIA
Source.ba-sva prava pridržana