22.7.2020. 15:55
Jedite dinju za lijepu kožu
Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija dinje tokom njene sezone može učiniti vašu kožu ljepšom i zdravijom.
Hidrira i hrani kožu

Dinja sadrži vitamin K i E koji igraju ključnu ulogu u održavanju vaše kože zdravom, mekom i čistom. S obzirom na visok postotak vode, dinja će odlično hidrirati cijelo tijelo, uključujući i kožu – vaš najveći organ. Površinsko nanošenje dinje može ublažiti kožne iritacije i ubode insekata.

 
Podstiče regeneraciju kože

Vitamini A i C imaju čudesno djelovanje na kožu. Vitamin A, zajedno s vitaminom C podstiče regeneraciju kože i proizvodnju kolagena, vezivnog tkiva koji koži daje mladenački izgled. Od dinje možete praviti maske i nanositi je na površinu kože, ali ćete osjetiti jednake prednosti nakon same konzumacije, pišu Vijesti.me.

Sprečava prijevremeno starenje kože

Dinja ima antioksidacijsko djelovanje i smanjuje nivo slobodnih radikala. Takođe će smanjiti štetu nastalu zbog slobodnih radikala. Neka istraživanja su pokazala da dinja može doprinijeti u zaštiti kože od UV zračenja, koje je vodeći uzrok prijevremenog nastanka starenja kože, prenosi Stil.



(Lejla Trle) 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana