19.9.2018. 14:49
"Napala su me trojica momaka, a onda je jedan imao frakturu lobanje, dok su druga dvojica prošla 'bolje' od njega"
Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji bh. bokser, Mensur Peljto.

Sa Mensurom smo razgovarali o tome šta radi i čime se danas bavi, te koliko mu je života "oduzeo" proces koji se vodio protiv njega zbog navodnih ratnih zločina.

Razgovarali smo o boksu, životu nakon njegove bokserske karijere, ali i biznisu kojeg je pokrenuo u Sarajevu.

Bilo je govora o nekim stvarima iz njegovog privatnog života, da li se ikada potukao na ulici, kako danas gleda na svoju "svadbu stoljeća", te kakav život živi.

Peljto je, uprkos okončanju bokserske karijere, i dalje pomalo u boksu, te vodi besplatnu školu boksa, Kamp sport Peljto, projekat kojeg finansira i Vlada KS.

Mensur Peljto je bh. bokser koji je rođen 1967. godine u Brčkom. Jedan je od najuspješnijih bh. boraca svih vremena. Bio je svjetski prvak u cruisser kategoriji (86,2 kg) u UBF verziji 2000. godine.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana