11.12.2018. 13:55
"Djevojka iz Bihaća je upoznala dva migranta, ali je jedan od migranata udario u glavu i silovao. Imali smo slučaj bludnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom"
Policijskoj stanici Bihać jučer se obratila 18-godišnja djevojka sa područja grada Bihaća u prisustvu sestre, koja je prijavila da je nad njom izvršeno krivično djelo silovanja od strane nepoznatog migranta.

U obavljenom razgovoru sa osamnaestogodišnjakinjom, ista je prijavila da je prije par dana, na području grada Bihaća, upoznala dva migranta koji su je odveli do njoj nepoznatog stambenog objekta, te gdje ju je jedan od migranta prvo fizički napao udarivši je u predjelu glave, nakon čega je izvršio i spolni odnos nad istom.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, identifikovali su osobu koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela a radi se o migrantu A.D. (rođen 1995. godine iz Pakistana), koji je uhapšen i nad kojim je zavedena kriminalistička istraga.

Uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanje, A.D. (1995.) iz Pakistana predan je na daljnje postupanje tužiocu Kantonalnog tužilaštva.

Za Source.ba portal danas je govorila glasnogovornica MUP-a USK, Snežana Galić, koja je za naš portal govorila o problemima sa migrantima kada je u pitanju kršenje zakona.

"Krivično djelo silovanje je počinjeno ovdje na području grada Bihaća. Silovanje je počinio jedan migrant nad djevojkom iz Bihaća. To je jučer prijavljeno MUP-u USK. To lice je odmah identifikovano, a mislim da će tokom dana biti predan na daljnje postupanje u Tužilaštvo USK. Djevojka je upoznala dva migranta, ali ju je jedan od migranata fizički napao, potom izvršio spolni odnos nad istom", rekla je danas za Source.ba portal, Snežana Galić.

Kada su u pitanju silovanja i bludne radnje migranata na području USK, Snežana Galić tvrdi da ovo nije prvi slučaj kada su u pitanju migranti.

"Kod nas je bilo silovanje u pokušaju. Imali smo slučaj bludnih radnji nad 13-godišnjom djevojčicom. Također je zabilježen još jedan slučaj silovanja, ali je migrant silovao migranta", istakla je glasnogovornica MUP-a USK za Source.ba portal.

Kada je u pitanju broj krivičnih djela od početka 2018. godine, a koja su počinili migranti, situacija je sljedeća:

"Od januara 2018. godine je počinjeno 113 krivičnih djela koja uključuju migrante. Imamo tu nekih pet ili šest krivičnih djela koja su počinjena od strane bh. državljana nad migrantima. Radi se o prevarama, bilo je krijumčarenja ljudima. Ostala krivična djela su uglavnom počinili migranti nad migrantima ili nad bh. građanima. Imamo evidentiran 574 događaj u istom periodu gdje ima elemenata krivičnog djela, ali brojni od njih ne idu pod krivično djelo", rekla je danas za Source.ba portal Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Razumljivo je da policija USK ima najviše problema sa migrantima na području tog kantona, gdje se nalazi ogroman broj migranata. Zabilježeno je i nekoliko krivičnih djela na području Kantona Sarajevo kada su u pitanju migranti.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana migranti su na Pofalićima napali jednu žensku osobu, te joj nanijeli povrede i tom prilikom joj otuđili torbicu.

Novinar: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana