13.2.2019. 12:45
"Rekao mi je: 'Kaja, ja 50 godina nisam bio bolestan. Zahvaljujem se Allahu što mi je dao ovo iskušenje'. Imam osjećaj da je on očekivao da će preseliti"
Istaknuti bh. sportista i trener, te ratni heroj i bivši komandir Crnih labudova, Zejd Dukmenić, preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak u Sarajevu u 54. godini života.

Bio je komandir čete vojne policije Crnih labudova, elitne jedinice Armije RBiH i jedan je od najvećih junaka u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Kada je u pitanju sport, bio je višestruki prvak nekadašnje Jugoslavije, ali i Njemačke, u taekwondou. Sa uspjehom je dugo godina bio selektor reprezentacije BiH u ovom sportu, te je doslovno ikona ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

Za Source.ba portal danas je govorio Zejdov prijatelj, Edin Kaja Kajević, koji se prisjetio rada sa Dukmenićem, druženja sa istim i njegovog života.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Edinom Kajom Kajevićem, koji je svoje prve sportske korake naučio upravo pred rahmetli Zejdom.

Razgovarao: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana