23.3.2019. 9:45
"Ne znam otkud to da je Džeku neko zvao 'kloc', ne znam ko je to mogao izmisliti. Ja nikada nisam čuo da mu je neko rekao da je 'kloc'"
Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji reprezentativac BiH, bivši fudbaler Željezničara i sadašnji trener juniora u FK Željezničar, Omer Joldić.

Sa Omerom smo razgovarali o njegovoj profesionalnoj karijeri, igrama na Grbavici i u BiH, te fudbalu i životu u Rusiji i Poljskoj.

Bilo je govora o pikanterijama sa bh. travnjaka, najvećim "belajsuzima" u dresu Željezničara, te odnosu sa Amarom Osimom.

Za kraj, Omera smo upitali ko je najbolji fudbaler sa kojim je igrao, te ko je najbolji igrač protiv kojeg je igrao. Omer je spomenuo nekoliko imena poput Semira Štilića, Senada Brkića i Edina Džeke, koji večeras protiv Armenije igra svoju 100. utakmicu u dresu reprezentacije BiH.

Omer Joldić je rođen 1977. godine. U karijeri je igrao za tuzlansku Slobodu, Željezničar, Saturn, Belchatow i Olimpik. Nastupao je svojevremeno i za A selekciju Bosne i Hercegovine. Trenutno je trener juniora FK Željezničar.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SOURCE PRIČE
Source.ba-sva prava pridržana